3 minutes reading time (591 words)

Comunitat - Obert a Tots: Objectius d'Accesibilitat a Joomla

Comunitat - Obert a Tots: Objectius d'Accesibilitat a Joomla

La Conferència Internacional de Joomla ens dóna el seu suport. Sempre és gent meravellosa quan es reuneixen presencialment. És en aquests moments quan es poden discutir les coses en detall i poder arribar a una solució ràpida i eficaç. A la versió 3.0, tenim problemes d'accessibilitat a la part frontal, així com l'administració. L'objectiu s'ha d'establir pas a pas. No va a succeir durant la nit.

És per això que hem establert un grup de treball per treballar en cooperació amb el grup de treball UX. L'objectiu a llarg termini és fer el primer CMS Joomla que és realment compatible amb les Directrius d'Accessibilitat per Eines d'Autor.

A través d'aquestes discussions, han sorgit dos enfocaments principals: el desenvolupament de les directrius d'accessibilitat, i la fixació dels problemes d'accessibilitat reconeguts.

Portem l'accessibilitat al punt d'enfocament

Primerament és important per generar una comprensió dels problemes d'accessibilitat.

Un requisit fonamental per això és crear directrius específiques per als desenvolupadors perquè puguin proporcionar un suport específic. Les directrius d'explicar els beneficis de l'accessibilitat per a tots, perquè només quan es comprèn per què ha de fer alguna cosa, ho tindrà en compte. En cas contrari, segueix sent una obligació molesta. L'elaboració de directrius no és fàcil i portarà temps fins que siguin pràctics d'usar.

Treballant sobre Assumptes Accessibilitat

Un requisit bàsic per a una pàgina accessible, que pot servir de base, es marca com semànticament correcte. El primer pas és optimitzar marcat en la interfície d'usuari com en la interfaz d'administració de manera que pugui servir com a base per a noves mesures. Llavors hem de tenir cura de tots els punts de la WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) de Prioritat A. L'enfocament ha d'estar en els problemes d'accessibilitat massives. La posada a punt pot tenir lloc més endavant en el procés de desenvolupament. Estaria bé que això es faci per al llançament de la versió 3.1. La idea per a la versió 3.2 és arreglar les coses que s'obtinguin dins de la prioritat AA.

El següent és un procediment factible: començar per fer un examen detallat de la situació de partida, la documentació dels temes i contramesures.

Amb aquesta documentació es pot distribuir tasques als membres del grup perquè tothom estigui treballant en el que fa millor. Després de la finalització del treball inicial, es duran a terme les proves d'usuari.

Informació administrativa

Els membres del grup, per facilitar la comunicació, han de ser també membres dels xats de Skype UX. Les decisions preses es publicaran en el fòrum ux.joomla.org, en la categoria d'accessibilitat. A més, ha de ser creada una branca independent.

Està encara per determinar on es posarà. El dipòsit UX sembla ser el lloc més eficaç per a la branca, ja que el disseny i el codi estan estretament relacionats entre si. Com les guies JUI d'estil s'han desenvolupat els exemples de codi, allà s'ha de comprovar l'accessibilitat per evitar problemes futurs.

Qualsevol que estigui interessat en aquest tema i li agradés participar activament és benvingut a unir-se a nosaltres!

Enviar un correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Membres:

  • Angie Radtke,
  • David Jardí,
  • TJ Baker,
  • Jenny Marriott,
  • Andrea Tarr

Original: Open to Everyone: Joomla Accessibility Goals

Traduït per: Manuel Rubio

0
 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://magazine.joomla.org/