9 minutes reading time (1852 words)

Article - Joomla! i la Movilitat

Article - Joomla! i la Movilitat

En l'any 2013 hi haurà més dispositius mòbils capaços d'accedir al web. Com presentar el teu lloc web Joomla! a tots aquells usuaris que hi accedeixen des dels seus dispositius mòbils? Un lloc web mòbil, és un lloc web que ha estat optimitzat per funcionar en un navegador mòbil.

Usant aquest navegador un pot accedir directament a aquests llocs web. Els dispositius mòbils tenen mides de pantalla impredictibles i la velocitat de la connexió a Internet pot ser baixa, de manera que, per exemple, la càrrega de les imatges poden trigar més temps. En aquest article es descriuen diferents enfocaments per a la mobilitat del seu lloc web Joomla!.

Lloc Mòbil Independent

La versió mòbil, és una pàgina web totalment independent i amb una altra URL, majoritàriament amb el subdomini "m.". L'ús d'algunes extensions de Joomla possibiliten utilitzar el teu contingut existent per crear una versió mòbil per separat.

Les marques reconegudes a Internet com Google, Facebook i Yahoo utilitzen diferents solucions mòbils, cadascuna tractant de millorar en l'aspecte de la velocitat. S'ha trobat en estudis, que l'usuari mòbil, de mitjana, només està disposat a esperar un màxim de quatre segons per carregar el contingut en els seus dispositius.

La mobilitat en Joomla!

El canvi d'un lloc web des del mode d'escriptori a mode mòbil no és difícil amb Joomla, gràcies al petit però útil component MobileJoomla. Un dels components més populars al Directori d'Extensions de Joomla! (JED). MobileJoomla,té moltes opcions de personalització que es poden utilitzar per assegurar que els seus visitants mòbils tinguin una experiència agradable de navegació al seu lloc web.

La característica més important de Mobile Joomla és probablement la seva estabilitat i simplicitat. Mobile Joomla és fàcil d'implementar, i realment fa el que diu.

Les principals característiques de Mobile Joomla són:

 • Gestor manual del sistema de detecció a través de diversos mètodes, incloent WURFL.
 • Disseny adaptatiu.
 • Compatible amb plantilles personalitzades i mòduls.
 • Categorització de dispositius (iPhone, iMode, Wap, i XHTML).

El Disseny web Adaptatiu

Aquest disseny intenta adaptar l'entorn de visualització , i probablement també faci ús d'imatges flexibles.
El Disseny adaptable en general reacciona als quatre tipus de pantalles: el monitor d'escriptori de pantalla ampla, el portàtil (o portàtil), la tauleta, i el telèfon mòbil.

Aquest Disseny funciona mitjançant l'ús de @media queries per identificar la mida de la pantalla del dispositiu per presentar un disseny basat en aquesta mida.

Disseny Adaptable a Joomla!

Segons GoogleTrends,el disseny adaptable a Joomla! s'està incrementant ràpidament des d'octubre del 2011.

imagen2

Plantilles Joomla! Adaptables

Posa a prova el teu lloc web

Fes un cop d'ull als diferents llocs web i vegi com treballen amb els diferents mides dels diferents dispositius.

App Mòbils

Les Apps són aplicacions reals que es descarreguen i instal·len al dispositiu mòbil, en lloc de ser emesa dins d'un navegador. L'aplicació pot extreure contingut i dades a través d'Internet, de manera similar a un lloc web, o pot descarregar el contingut perquè es pugui accedir sense connexió a Internet.

Quan te sentit una App?

Malgrat els molts beneficis inherents del lloc web amòbil,les aplicacions segueixen sent molt populars, hi ha una sèrie d'escenaris d'ús específics,en què una aplicació serà la seva millor opció. En general, si necessita alguns dels punts següents, té sentit una aplicació com les que descrivim a continuació:

 • Interactivitat / Jocs - Per jocs interactius (pensem en AngryBirds)una aplicació gairebé sempre serà el millor, almenys en un futur previsible.
 • Ús Regular / Personalització - Si els usuaris finals van a utilitzar la seva aplicació de forma personalitzada de forma regular (pensem en Evernote),llavors una aplicació proporciona una gran manera de fer això.
 • Els càlculs complexos o Informes - Si necessita alguna cosa que agafi les dades i permeti la seva manipulació amb càlculs complexos, gràfics o informes (pensem en Bancs o Inversions)llavors una aplicació l'ajudarà a fer això de manera molt eficaç.
 • Funcionalitat Nativa o una transformació requerida - Els navegadors web per a mòbils són cada vegada millors en l'accés a certes funcions específiques com, click-to- call, SMS i GPS.No obstant això, si necessita accedir a la càmera d'un usuari, o una app potent, ho podrà aconseguir d'una manera méseficient.
 • No requereix connexió - Si necessites proporcionar accés offline als continguts o realitzar funcions sense una connexió de xarxa / sense fil llavors una aplicació té sentit.

Seguidament veurem algunes de les extensions i aplicacions que permeten treballar en Joomla! amb mòbils.

Jtouch (Plantilla)

jtouch-mobileJtouch Mobile no és només una plantilla, sinó que és una solució per donar-li mobilitat al seu lloc web en Joomla 1.5 i 2.5. El seu objectiu és donar-li una millor visió i interacció al seu lloc web, amb la majoria dels smartphones moderns com l'iPhone / iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry .... Un dels avantatges és que és OpenSource.

Disseny Web Adaptable

Jtouch s'especialitza en la selecció de pantalles de mòbils, i ajuda al seu lloc web amb un aspecte més atractiu per al mòbil.

Compatible amb les plataformes més importants

Jtouch funciona molt bé en l'iPhone, Android, Windows Phone i molts altres sistemes operatius com BlackBerry, MeeGo, Tizen i FirefoxOS ...

Mantenir al client, crear comunitat

Pot treballar amb VirtueMart i comprar amb targeta, així com navegar pel fòrum Kunena.

¡Optimitzat i compatible!

La solució està desenvolupada perquè sigui més compatible amb les extensions de tercers, així com més i més optimitzat per a la velocitat de càrrega.

Fàcil de personalitzar

Pots arrossegar i deixar anar els colors i després descarregar una plantilla personalitzada. Només es triga uns 5 minuts per fer la seva plantilla diferent a totes.

Auto Detecció

Els usuaris naveguen per la seva pàgina bam diferents tipus de smartphones.No demani que l'usuari premi sobre un enllaç per accedir al seu lloc mòbil! Jtouch pot detectar i és prou intel · ligent com per canviar el seu lloc web des de la versió d'escriptori a la plantilla mòbil,¡automàticament!

Chimoora (aplicació + component)

imagen chimooraChimoora és una aplicació client de Joomla!, Per afegir funcionalitat al lloc web per a xarxes mòbils generat per Joomla.
És compatible amb la majoria de sistemes operatius. El primer d'ells és Android 4 (Ice Cream Sandwich). BlackBerry 10, Windows 8 i iOS també són compatibles amb aquesta aplicació. Chimoora 1,0 serà compatible amb els Blocs (articles destacats de Joomla!) I els fòrums (alimentat pels debats). La propera versió portarà Missatges Privats (discussions) i anuncis classificats (Centre de compra).
Pel costat del servidor necessita l'API Chimoora perl extensió de Joomla!, que es desenvolupa en paral·lel com a part del projecte Chimoora. L'extensió és un component "normal" de Joomla! i senzillament s'instal · la a través del gestor d'extensions.

Requisits:

 • Chimoora utilitza Android 4 (Ice Cream Sandwich) com app nativa i per tant requereix Android 4.x al dispositiu mòbil. Tinguem en compte que actualment la immensa majoria de mòbils estan utilitzant SO inferiors a Android 4, pel que és més una opció de futur, que actualment.
 • L'extensió Joomla!API,necessita Joomla! 2.5 o superior per treballar.

L'aplicació

Chimoora es troba en la seva etapa inicial de desenvolupament beta. Heus aquí una breu full de ruta que li permetrà prendre nota del que es pot esperar de les futures versions.

Per a la versió 1.0

 • Host per RSS
  • Servidor de notícies com a pàgina d'inici, vista detallada dels elements de flux.
 • Blogs
  • Llistes de categoria , llista dels articles, vista detallada d'articles.
 • Fòrums
  • Llista de fòrums, llista dels temes, llista de missatges, respondre a un missatge, crear un nou tema.

Per a la versió 1.1

 • Missatges
  • Llista de correu electrònic veure missatges detallats, respondre a una llista de missatges de correu, veure els missatges detallats, escriure un nou missatge.
 • Classificats
  • Llista de categories, una llista d'entrades, veure les entrades detallades, crear una nova entrada.

Joooid (Aplicació +plugin)

Joooid-mobileJoooid (amb tres "o ") és una aplicació / extensió gratuïta per a dispositius Android. Es compon d'un Joomla aplicació i extensió. El seu creador és Stefano Norcia.
Cal instal · lar l'aplicació en el seu dispositiu Android i l'extensió al teu Joomla. Hi ha versions per Joomla! 1.5 i Joomla! 1,6, 1,7, 2,5.
Després d'instal · lar l'extensió Joomla!, Cal activar el plugin Joooid. A continuació, pot connectar l'aplicació amb la pàgina web afegint la URL, nom d'usuari i contrasenya. Finalment, descobrirà una interfície d'usuari impressionant. Vam fer una prova d'afegir un article amb foto, una galeria de fotos i un mapa de Google del vell HTC HD i es va realitzar de manera més o menys fàcil.

Té disponibles diversos panells de control, com: canviar la mida de les imatges, detecció d'ubicació del telèfon mòbil per utilitzar la funcionalitat dels mapes de Google.

Joooid et permet fer:

 • crear o editar pàgines, canviar títols, àlies, categories, estats, nivells d'accés, i fer una publicació programada.
 • Crea continguts amb format HTML i enllaços, en pantalla completa.
 • Afegeix imatges i galeries usant imatges del dispositiu.
 • Afegir vídeos de YouTube o compartir imatges i vídeos amb Joooid directament des de la app de la Galeria d'imatges o YouTube.
 • Geolocalitzar articles, incrustar mapes amb la seva posició actual mitjançant GPS / xarxa o establir les coordenades del mapa amb el selector del mapa. També pots compartir una ubicació des Joooid directament des de l'aplicació GoogleMaps.

JomMobile (aplicació + component)

jomMobile

L'aplicació és nativa per iOS i Android jomMobile proporciona una manera fàcil de gestionar articles, categories, menús i usuaris en Joomla per a diversos llocs web. Permet administrar el seu lloc Joomla 2/5 des de qualsevol lloc amb el teu android. Et permet editar moltes característiques del nucli del seu lloc Joomla. Té una versió simplificada que és gratuïta.

Llista de característiques:

 • Administració de llocs múltiples.
 • Gestor d'Articles: Veure / Afegir / Edita / Suprimeix.
 • Gestor de Categories: Veure / Afegir / Editar / Elimina.
 • Gestor de Menú: Veure
 • Elementos del Menú: Veure / Edita / Suprimeix.
 • Gestió d'Usuaris: Veure / Afegir / Editar / Elimina.
 • Administrar plugins de tercers (exemple, K2).

Cal instal·lar

Has d'instal·lar l'aplicació al mòvil i un component a Joomla.

Es poden comprar funcionalitats addicionals a través d'In-App, amb possibilitats d'eliminar els anuncis i modificar els comptes d'usuari. S'ha provat aquesta aplicació en un iPad i funciona molt bé per afegir i editar articles, categories i menús. El text es mostra en HTML, ja que no utilitza cap editor WYSIWYG

Conclusions

De moment s'estan trobant solucions força interessants, com les comentades en aquest article, però, això és un gust personal, la veritat, ara per ara ja que Joomla! treballa amb Bootstrap (gràcies Bootstrap, els desenvolupadors d'extensions, ara només s'han de concentrar en la seva extensió, deixant l'estil en mans de dissenyadors, ja que permet que el lloc ara sigui 100% uniforme per a totes les extensions) i és molt efectiu en la adaptabilitat a qualsevol tipus de pantalles, de manera que amb la mateixa extensió, el ​​que millora la gestió, es treballa sempre amb la mateixa plantilla, si es vol així. A això s'afegeix el que no cal tenir diverses URL al lloc web realitzat amb Joomla!

Basat en l'article: Mobilize Joomla! de D Safaie
Autors: Carlos Rodríguez i Manuel Rubio
Membres del: Equip de Màrqueting i Difusió de Joomla! en Espanyol

0
 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://magazine.joomla.org/