4 minutes reading time (879 words)

Tutorial - Instal·lant l'idioma català a Joomla! 3.0

Tutorial - Instal·lant l'idioma català a Joomla! 3.0

Conjuntament amb la preparació al llançament de Joomla! 3.0 s'estava gestant altre esdeveniment molt important dins de la Joomla! esfera, que era el GSoC o Google Summer of Code, en què Javier Gómez al costat del seu equip de mentors, van treballar en un sistema que permetés instal·lar els diferents idiomes en què està traduït Joomla! sense necessitat del procés de descarregar el paquet i després instal·lar-ho nosaltres mateixos.

Vista del panell d'administració

 Idioma 001

Quan instal·lem Joomla!, veurem el nostre panell d'administració completament en anglès, això és degut a que la instal·lació bàsica de Joomla! es realitza en aquest idioma. Ara bé, el sistema amb el qual treballarem en aquesta ocasió va ser incorporat en el paquet d'instal·lació de Joomla! 2.5.7 i en el paquet d'instal·lació de Joomla! 3.0.0, a continuació veurem pas a pas, com fer perquè, un cop instal·lat el nostre Joomla! 3.0.x, puguem afegir el paquet d'idioma en català.

Gestor d'Idiomes

Idioma 002

El primer que hem de fer és dirigir-nos al gestor d'idiomes de Joomla!, Per això ens posicionem sobre l'ítem de menú "Extensions" i es desplegarà un submenú, en el qual haurem de fer clic per accedir al "Language Manager" o Gestor d'idiomes de Joomla!

Gestor d'idiomes - Llenguatges instal·lats

 Idioma 003

Un cop dins de la pantalla, veurem que ens trobem amb el llenguatge anglès instal·lat i per defecte com a idioma per defecte del lloc. Hem de fer clic sobre el botó que diu "Install Language", que ens dirigirà a una vista de tots els idiomes disponibles per Joomla! 3.0.x

Selecció i instal·lació de la traducció acreditada

Idioma 004

A la data d'aquest article, ja hi ha acreditats i llestos per ser instal·lats 35 idiomes per Joomla! 3.0.x, si anem a la pàgina 1, trobarem l'idioma català, hem de seleccionar marcant el quadre de selecció a l'esquerra de l'idioma i després en la part superior pressionar el botó que diu "Install".

Verificació de la instal·lació

Idioma 005

Un cop finalitzada la instal·lació de l'idioma català, veurem una pantalla que ens verifica aquest procés, ara bé, el nostre lloc segueix estant en anglès, ja que és l'idioma que ve per defecte, com ja hem instal·lat l'idioma català amb èxit, ara el convertirem en l'idioma predeterminat, tant per al nostre lloc com per l'administració. Per això ens dirigim al menú superior, sobre l'ítem de menú "Extensions" i seleccionem el submenú "LanguageManager".

Convertint el lloc a l'idioma català

Idioma 006

Una vegada dins novament del Gestor d'idiomes, veurem que estem sobre els idiomes instal·lats per a l'àrea del lloc, n'hi ha prou que posicionem el nostre cursor sobre l'estrella i fem clic, això ocasionarà una recàrrega automàtica de la pàgina.

Verificar la instal·lació

Idioma 007

Un cop recarregada la pàgina, veurem un missatge que ens assenyala que l'idioma per defecte s'ha guardat i ens dóna un parell d'indicacions que no vénen al tema d'aquest article i que té relació amb la característica multiidioma de Joomla!, Que veurem en un article en el futur.

Podem comprovar pel color de l'estrella groga que l'idioma català per al lloc ja ha estat canviat.

Ara només hem de fer clic sobre "Installed - Administrador" per repetir el mateix pas, però aquesta vegada per al idioma de l'administració.

Convertint l'administració a l'idioma català

Idioma 008

Realitzat l'últim pas indicat anteriorment, se'ns recarregarà la pàgina i veurem que aquesta vegada apareix destacat l'enllaç "Installed - Administrator", això ens indica que ara estem treballant sobre l'idioma de la administració .

Novament, posicionem el nostre cursor sobre l'estrella com indica la imatge i fem clic sobre ella. Novament es recarregarà la pàgina.

Verificar la instal·lació

Idioma 009

Igual que quan instal·lem l'idioma del lloc, un cop recarregada la pàgina d'idioma de l'administració veurem novament el missatge que indica exactament el mateix que el cas anterior, ens indica que l'idioma català ha estat guardat per defecte i ens dóna un parell d'advertències per la característica multiidioma. Si posem atenció a la pantalla veurem que ja tenim la interfície de l'administració completament en català, faltant verificar només si també ha estat canviada la del lloc. Per això, hem de fer clic sobre el nom del nostre lloc a l'extrem superior esquerre de la pantalla o a l'extrem inferior del mateix costat, i es carregarà el nostre lloc en una nova pestanya.

Verificar l'idioma del lloc

Idioma 010

Un cop carregada la pantalla principal del nostre lloc Joomla! 3.0, podrem apreciar que l'idioma del mateix ha estat canviat correctament al català, el podem verificar en el mòdul d'accés al lloc, el qual es troba totalment en català.

Però jo encara veig text en anglès ... ¿Va fallar algun pas?

No, la raó per la qual segueixes veient contingut en anglès és perquè el nom assignat al Item de menú inici és "Home", si el canvies des del gestor de menú, podràs donar-li el nom que vulguis, en el cas del mòdul del menú passa el mateix, el mòdul té per nom "Menú principal", n'hi ha prou que li canviïs el nom al mòdul pel de la teva preferència, finalment el mateix succeeix amb el mòdul Login Form, és el nom del mòdul, per tant pots canviar-lo o simplement configurar el mòdul no mostri el nom.

 

Original: Tutorial - Instalando el idioma español en Joomla! 3.0

Autor: Guillermo Bravo

Traductor: Manuel Rubio

Membre de l'Equip de Marketing i Difussió de Joomla amb espanyol

0
A New Way to Protect and Accelerate Your Site
Part 2 - Review 9 Premium Web Hosting Services to ...
 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://magazine.joomla.org/