12 minutes reading time (2409 words)

Tutorial - Tot el que necessites saber per migrar de Joomla 1.5 al 2.5...

Tutorial - Tot el que necessites saber per migrar de Joomla 1.5 al 2.5...

... i mai t'has atrevit a demanar.   S'està parlant molt de la recent estrenada versió de Joomla, la 3.0.X, però hem de ser realistes i assumir que encara hi ha moltes insta·acions de Joomla a l'antiga versió 1.5. Per això voldríem aportar un tutorial on hem intentat posar, ja no la forma de fer la migració, sinó les solucions als problemes que pot trobar durant la migració

Dos terços dels llocs fets amb CMS no estan actualitzats

No hi ha estadístiques oficials per Joomla, però no hi ha raó per sospitar que les instal·lacions de Joomla s'actualitzen amb més freqüència que altres CMS.

Podem arribar a una estimació aproximada que versions són la que més s'utilitzen del CMS Joomla, utilitzant les estadístiques de W3Techs.com.

 • Per si no ho sabia, les versions de Joomla 1.6, la 1.7 i la 2.5 formen part de la mateixa sèrie
 • Joomla 1.6 i 1.7 figuren com una sola quota del 8,4% dels llocs que utilitzen una versió numerada, 8,4% del 94,1%, el que dóna 7,9%.
 • La quota de mercat de Joomla 2.5 està situada al 5.8%
 • Per tant, Joomla 2.5 té una quota de mercat del 42%, dels llocs. Això vol dir que la resta, el 58% no estan actualitzades.

Quines millores trobaré a Joomla 2.5?

No és aquest l'article adequat per comentar les novetats que trobaran a Joomla 2.5, tot i que els donarien arguments més que suficients per fer la migració... però si miren l'article següent, veuran moltes de les raons que els faran veure que migrar de la versió 1.5.x, a la 2.5.x és una millora en tants punts que es retrauran de no haver-ho fet abans.

 És hora de Migrar!

Recordeu que Joomla ! 1.5, a partir de finals del 2012, ja no té suport, llevat que es trobi una fallada de seguretat important, pel que el seu actual lloc no seguirà rebent actualitzacions regulars. El problema es més, que els servidors deixaran d'utilitzar en breu les versions 4.X de PHP, en què es basa Joomla 1.5, de manera que un dia el seu lloc podria no funcionar. No esperi a l'últim moment! s'evitarà disgustos.

Requisits Tècnics de Joomla      2.5.x, compat 25      1.7.x compat 17      1.6. x compat 16

Software

Recomanat

Mínim

Mes informació

PHP  5.3 +  5.2.4 +  http://www.php.net/
MySql  5.0.4 +  5.0.4 + http://www.mysql.com/ 

Apache

(with mod_mysql, mod_xml,
and mod_zlib )

 2.x + 2.x +  http://www.apache.org/
 Microsoft IIS  7  7  http://www.iis.net/

 

¡IMPORTANT!

Abans de migrar, recordi fer una copia de seguretat del lloc i de la base de dades.

Aquí tenen les instruccions (anglès) sobre com fer còpies de seguretat d'una base de dades amb PhpMyAdmin (comú a la majoria dels servidors d'Internet).
D'altra banda, hi ha diverses extensions de còpies de seguretat per Joomla ! com Akeeba Backup per fer una còpia de seguretat completa del seu lloc o SQL Dumper que es pot utilitzar tant per a la creació com restauració de bases de dades de Joomla!.

Verifiqui les seves extensions

Les extensions de Joomla! 1.5 no funcionaran en Joomla! 1.6, 1.7 o 2.5 per defecte. Comproveu verificar que totes les seves extensions de tercers per Joomla!, Plugins, plantilles, components i mòduls que utilitza, estan disponibles per a les versions posteriors a Joomla! 1.5 per evitar qualsevol pèrdua de funcionalitat en el seu nou lloc. Per més informació accedeixi a extensions.joomla.org i busqui els complements que utilitzeu, a la pàgina d'informació d'aquests veurà una imatge compat 15 nativecompat 25 que indica en quines versions es troba l'extensió, si l'extensió que utilitza té les dues imatges no tindrà cap problema.

Verifiqui la seva plantilla

Joomla! 2.5 té una nova estructura de plantilla, les plantilles existents per Joomla! 1.5 no funcionaran en Joomla! 2.5. Si us plau, consulti amb el seu proveïdor de plantilles per obtenir versions actualitzades per a la versió de Joomla! 2.5. Pensi també que potser és un bon moment per canviar la imatge del seu lloc i aprofitar tota la capacitat que ofereix la versió 2,5 a les plantilles.

Ara ja pot migrar el seu Joomla, ho agrairà.

Instal·lar jUpgrade

Primer de tot, comprovi que té instal·lada la darrera versió de Joomla! 1.5 que és la 1.5.26, si no la té, ¡Actualitzi.la! és imprescindible que ho faci.

Descarregui al seu ordinador la darrera versió del jUpgrade (cal estar registrat), en aquest moment és la 2.5.2 i també descarregui la versió 1.2.3 (Aquesta és una descàrrega directa) d'aquest, més endavant comentem el motiu. Instal·leu la darrera versió en el seu Joomla! de la mateixa manera en que instal·la qualsevol extensió de Joomla, des de menú Extensions → Instal·lar / Desinstal·lar → Pujar paquet, i buscar al seu ordinador l'arxiu com_jupgrade-xxxzip ... seleccioneu i feu clic a "instal·lació", al cap d'uns segons ja tindrà instal·lat a Joomla! el jUpgrade.

Al menú Components trobareu l'enllaç del jUpgrade:

tutorial jupgrad 03

Un cop activat veuran un icona con el que teniu sota d'aquest text.

jupgrade46

És possible que aparegui algun missatge de que hi ha un plugin o mòdul que sigui necessari activar, s'ha d'anar al menú Extensions → Plugins, si és un plugin el que s'ha d'activar, o Mòduls, si és un mòdul el que es necessita activar, i fer una recerca per trobar el plugin o mòdul i activar-lo, per continuar amb la migració. Veure vídeo explicatiu dels processos.

Clic a INICIAR MIGRACIÓ i li aniran apareixent a la pantalla d'una manera força transparent, totes les operacions que va realitzant.

img3

Si heu arribat a aquest punt JA TÉ EL SEU JOOMLA! MIGRAT! ha passat de la versió 1.5 a la2.5.Però...

...això és tot?

¡No!, Ara ha de comprovar que tot funciona correctament, això ho farà afegint a la seva adreça normal d'entrada al seu lloc www.suweb.com, jupgrade d'aquesta manera www.suweb. com / jupgrade / i afegint administrator www.suweb.com / jupgrade / administrator per accedir a l'administració del seu lloc Joomla!.

MOLTIMPORTANT! no surti de la pàgina fins que la migració s'hagi realitzat amb èxit.

¿Que no ha aconseguit arribar al final de la migració? doncs aneu al final de l'article, on es donen solucions als possibles problemes que hagin pogut tenir.

Verificar la instal·lació

Accedirà als arxius migrats, comprovi que tot s'ha realitzat com estava previst, miri una a una les àrees que comentem a continuació.

 • Anuncis
 • Categories. Les seccions han d'haver passat a categories niuades
 • Contactes
 • Contingut
 • Menús.Si no veu els menús que tenia, provi a crear un amb el mateix nom, ja que pot passar que no es vegi, però que en realitat el menú és present a la base de dades. Quan l'hagi creat hauria de sortir els submenús dependents d'aquest. Feu el mateix amb la resta dels menús que li faltin.
 • Mòduls
 • Notícies externes
 • Usuaris
 • Enllaços web
 • Plantilles. Les plantilles hauran desaparegut, reinstal·li de nou la plantilla, o instal·li una nova, aquest és un moment propici per canviar-li la cara del seu lloc.

Instal·lant les extensions

Ara és el moment d'instal·lar els idiomes, mòduls, plugins, complements, plantilles. .. i verificar que tot funciona correctament. Això ho ha de fer manualment, no hi ha cap automatisme que ho faci per vostè.

Segurament s'hauran de resituar els mòduls a la plantilla que hi hagi instal·lat, sobretot si és diferent a la que utilitzava fins ara.

¿Tot funciona correctament? ¡Magnífic! anem al següent pas

...Advertència! és possible que en la interfície d'usuari, quan vulgui anar a un document, li doni l'error 404 Component no trobat. No s'inquieti, només és perquè la direcció a la qual es dirigeix ​​a la carpeta jupgrade no existeix, està a l'arrel del lloc, però quan traspassi les carpetes de la nova instal·lació a la direcció correcta, no hi haurà cap problema.

És el moment d'instal·lar l'idioma català com predeterminat, i aquesta és una de les novetats de Joomla 2.5, pot instal·lar directament des del gestor de l'idioma, el seu preferit, vegi un tutorial de comfer-ho. Ara ja tindrà al seu Joomla en el seu idioma.

Movent els arxius

Primer mourem els arxius de la carpeta arrel / a una carpeta nova amb un nom que els sigui fàcil de recordar, com per exemple, oldweb_elnomdelloc, també els poden eliminar, però els aconsellem guardar durant un temps prudencial, fins que estiguin segurs que el lloc funciona perfectament (suposem que tenen el backup del lloc Joomla 1.5 en una altra carpeta del servidor, al PC o en un dels múltiples discs virtuals en el núvol).

Seguidament mourem els arxius des de la carpeta jupgrade a l'arrel /. Això ho podem fer, bé des de l'Administrador d'Arxius del cpanel del vostre servidor, o amb una aplicació de FTP com Filezilla que el pot trobar per qualsevol sistema operatiu, idioma, i és gratuïta.

En aquest punt ja podrem accedir normalment al nostre lloc. ¿Funciona correctament? doncs és el moment de fer la còpia de seguretat de la nova instal·lació.

Depurant les dades

¡Essencial! tenir una còpia de seguretat de la base de dades. un cop tenim aquesta còpia, si volem tenir la base de dades neta, que treballi amb més velocitat de resposta i la possibilitat de tenir menys problemes d'errors, obrirem l'administrador de les bases de dades al nostre domini per accedir a PhpMyAdmin o al administrador de la base de dades, comprovarem que hi ha dos tipus de prefixos de bases de dades, una serà segurament j25_, o j17_ l'altra, si no va canviar les inicials de la base de dades en Joomla 1.5, serà jos_, marcarem les entrades amb aquest prefix, jos_, per eliminar ja que són dades que pertanyen a Joomla! 1.5 i que no s'utilitzen a Joomla! 2.5.

Ara si, ja està totalment migrat el lloc!

Gaudeix-hi com podeu treure-li tot el suc al seu Joomla! amb aquesta versió

Possibles solucions a problemes en la migració

 1. No hauria perquè haver cap problema ... però sempre pot passar que hi hagi un error en la base de dades, en algun dels passos de la migració ... per això hem pensat que els podria servir el que poséssim alguns dels possibles errors que s'han trobat. Com veuen són pocs, i la majoria són rars, però per si de cas, aquí tenen les solucions. Espero que els serveixin:
 2. No s'instal·la Jupgrade. Quan clica a Instal·lar, és com si estigués realitzant la instal·lació, però no passa res i no s'acaba d'instal·lar, encara que la carpeta de jupgrade existeix en el domini. Esborri la instal·lació d'aquesta versió del jupgrade i instal·leu jupgrade 1.2.3.
 3. (En Xampp) Jupgrade es queda descomprimint paquet i d'aquí no passa. La solució és fixar-se si en el php del servidor està activada l'extensió php_curl ... i si no ho està activar-la. Això és molt difícil que passi a un servidor extern.
 4. Missatge d'error"Fatalerror: Class 'JModelLegacy' not found in / usr / home / rètols-dr.com / web / jupgrade / installation / models / configuration.php en línia 20" la solució la pot trobar en el punt 5.
 5. ¿jUpgrade no pot descarregar el paquet de Joomla 2.5? - Quan la descàrrega falla, (timeouts, problemes amb javascript, etc) vostè pot descarregar el paquet manualment des d'aquí: descarregar Joomla 2.5.x, descàrrega directa, i posar l'arxiu comprimit a la carpeta "/ tmp" del lloc. Després, des de les preferències del jUpgrade, vostè pot configurar el 'Skip Download' a 'Yes'. Després d'això, executeu la migració de nou. Veure les preferences a l'imatge següent:JUpgrade-Migrating-undefined
 6. Està vostè rebent errors a la barra de progrés utilitzant Internet Explorer - Provi a fer servir Firefox: pujà Firefox
 7. Problema "(!) Fatal error: Uncaught exception 'JDatabaseException' with message 'JLIB_DATABASE_ERROR_CONNECT_DATABASE' in ... \ jupgrade \ libraries \ joomla \ database \ database.php línia 341 i (!) JDatabaseException: JLIB_DATABASE_ERROR_CONNECT_DATABASE in ... \ jupgrade \ libraries \ joomla \ database \ database.php en línia 341". La solució pot trobar-la en canviar la línia 35 en administrator / components / com_jupgrade / includes / install_config.php $ jconfig-> db_type = 'mysqli' per $ jconfig-> db_type = 'mysql';
 8. Si la migració es queda penjada a la darrera acció "actualització de 3es parts", torneu a provar, si continua passant el mateix, desinstal·leu el jUpgrade que té instal·lat, instal-li la versió1.2.3, ja que hi ha vegades que la versió 2.5.2 es queda massa temps fent la migració i al final no la fa, en canvi la versió 1.2.3 sol funcionar en aquests casos. La versió de Joomla! que tindrà instal·lada serà la 1.6 per el que tindrà que actualitzar-la a la 2,5. La resta de passos són exactament els mateixos. Per passar de la versió 1.6 a la 2.5. ho pot fer de dues maneres.
  1. Mitjançant el actualitzador de Joomla en extensions -> Gestor d'extensions -> Actualitzar, aquí feu clic al botó Cercar actualitzacions, li sortiran totes les actualitzacions que es poden instal·lar al seu lloc, triï les que vulgui actualitzar i feu clic a Actualitzar. Li sortirà una sèrie de missatges, en blau les actualitzacions realitzades sense problemes, en vermell les que han tingut algun problema, en aquest espai que comentaran el problema que hi ha hagut. Pot anar a la pestanya de "Trobar" i clicar a Trobar, si hi ha hagut una mala instal·lació i Joomla! ho pot arreglar, li sortirà el component/s en una llista, enllaços i cliqui a "Instal·lar".
  2. Per FTP, pujant la darrera versió de Joomla que actualment és la 2.5.6 i instal·lant sobre la 1.6. Aixó segurament ho tindrà que fer en varis cops, de la 1.6 a la 1.7 i desprès de la 1.7 a la 2.5. No s'oblidin de fer una còpia completa, arxius i base de dades, del seu lloc abans de fer l'actualització.
 9. Encara que sol passar en molt rares ocasions, en canviar els arxius des carpeta jupgrade a l'arrel, deixa de funcionar l'administrador, encara que el lloc es veu perfectament . La solució està en canviar al configuration.php que està al directori arrel, la línia"var$ dbprefix = 'jos_', per la de var $ dbprefix = 'j25_" o el prefix que s'hagi utilitzat. Tenir en compte que tant un com l'altre poden ser diferents al predeterminat per Joomla, ja que són els que s'utilitzen normalment, però si tant en un com en l'altre l'han canviat, han d'utilitzar els seus prefixes.
 10. Informar de bugs: Lloc al de reportar qualsevol error
 11. Suport:
  1. Fòrum de suport (en anglès)
  2. Fòrum de suport (en espanyol)

 

Realitzat per Manuel Rubio
Membre de l'equip de Màrqueting i Difusió de Joomla en espanyol

 

 

0
A New Way to Protect and Accelerate Your Site
Part 2 - Review 9 Premium Web Hosting Services to ...
 

Comments

Already Registered? Login Here
No comments made yet. Be the first to submit a comment

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://magazine.joomla.org/