Tots junts: El procés i les persones que estan darrere de Joomla! 3,0

Written by | 01 October 2012 | Published in 2012 October
Joomla! és un Sistema Gestor de Contingut i Framework d'aplicacions de codi obert que utilitzen prop d'un 3% dels llocs del món. No Això no és del tot cert. Abans dels 30 milions de descàrregues, els 7,5 milions de visitants mensuals, els 2,6 milions de missatges al fòrum, les 10 mil extensions, els 500 articles JCM i els centenars d'usuaris d'Esdeveniments de Joomla! Day a tot el món, Joomla! en realitat ve de "jumla", paraula swahili que significa "tots junts" o "com un tot".

El novembre del 2010, en l'article en la JCM, titulat Joomla! ¡Creixent! Dianne Henning va escriure que "la pròpia definició de Joomla! Invoca un sentit de comunitat ... que abasta tot el món ... que és multilingüe, multinacional i multicultural. I, som voluntaris." El fus és sens dubte adequat. D'acord amb OSM, el "nom va ser triat entre milers de suggeriments de la comunitat." És fins i tot més apropiat avui, en vigílies de Joomla! 3,0, que ens prenem un moment per reconèixer alguns dels membres de la comunitat, els voluntaris, que van arribar "tots junts" per fer possible 3,0.

Fa poc vaig tenir l'oportunitat de parlar amb algunes persones involucrades en el desenvolupament de la 3,0 i he après molt sobre el procés i les persones que estan darrere del projecte. Clau entre ells era Kyle Ledbetter, un enginyer d'usabilitat principal d'eBay, i el director del projecte per al disseny UX/UI - Àvid de les noves característiques que es troben en 3,0.

Segons Kyle, el projecte UX era "una campanya de base popular que es va estendre durant anys." Dotzenes d'esdeveniments Joomla! han facilitat moltes Meles cerebrals, però després que els esdeveniments van acabar i tothom se'n va anar a casa, la utilització de la tecnologia per comunicar-se i col·laborar va ser fonamental per a la continuació del projecte. Kyle estava orgullós de dir que tot va començar utilitzant extensions de Joomla!. Kunena s'utilitzava per a la comunicació bàsica i Projectfork es va utilitzar com a gestor del projecte. Les imatges van ser compartides i la retroalimentació obtinguda a través de la comunitat que utilitzava Twitter, i el JUX diari de comunicació es va dur a terme a través de Skype. Kyle va dir que ell ha estat utilitzant Skype per comunicar-se amb el món Joomla durant anys, però mai havia treballat amb un equip de voluntaris tan productiu i amb talent com aquest.

Tothom amb qui vaig parlar tenia ganes de comentar sobre el procés i de les persones que havien darrere d'ell. Javier Gómez, un desenvolupador clau del nou instal·lador d'idiomes, em va dir que la comunicació era la part més increïble de tot el procés. Javier recordava sobre el que va dir Kyle el 2011 en JandBeyond als Països Baixos. Ell estava parlant de fer alguna cosa que permetria als usuaris, dissenyadors i desenvolupadors de plantilles i d'extensión treballar junts ". Kyle es va convertir en evangelista per al projecte aquest dia. Javier comentar que" som un projecte impulsat per la comunitat, si vostè té una gran innovació pot realment fer que alguna cosa succeeixi ".

Mark Dexter, un Joomla! Bug Squad i coordinador de desenvolupament em va dir que dos herois anònims del projecte van ser Jean-Marie Simonet i Elin Waring. Mark va dir que "Jean-Marie (JM) és un apassionat d'assegurar que el projecte no s'oblida dels milions d'usuaris de Joomla! D'els usuaris que no treballen amb l'anglès." També va assenyalar que Elin Waring, "tot i ser un professor universitari a temps complet i mare, d'alguna manera trobar el temps per contribuir al projecte d'innombrables maneres. "Durant les entrevistes vaig trobar que la comunitat de membres obtenien una gran satisfacció personal de ser part d'un equip, treballant cap a una fita col · lectiva , i ser part d'alguna cosa que serà usat per milions de llocs web a tot el món.

 Javier Gómez descriure encertadament el que era ser part del projecte: "Em vaig sentir com si estigués tocant un violí en una orquestra de nivell mundial realitzada per Kyle Ledbetter i envoltat de molts músics increïbles." Tothom em parlava, em van donar una llista de persones que desitjaven donar-los les gràcies. Molts d'ells també han volgut donar les gràcies a les seves pròpies famílies. Kyle estava especialment agraït la seva dona, Melinda, que l'ha recolzat contínuament. Tants noms han passat per la meva escriptori mentre xerrava amb les persones, tamisada a través d'entrevistes i lectures d'articles, ràpidament va quedar clar que no seria capaç de dir quantes persones van tenir un paper en el projecte. No dubti a enviar un comentari a aquest article per més detalls sobre la contribució d'algunes d'aquestes persones o parlar d'algú que es va quedar fora, involuntàriament, d'aquesta llista.

Gràcies als següents músics (sense cap ordre en particular,): Nguyen Huu Hien, Dave Horsfall, Rouven Weßling, Pere Gonçalves, Gary Gisclair, Michael Babker, Mark Dexter, Andrea Tarr, Elin Waring, Jean-Marie Simonet, Chalak Kareem, Steve Burge, Ryan Ozimek, Nick Savov, Viet Vu, Christophe, Ian, Elkuku, Hackwar, Rvsjoen, Robschley, Ron, senyor Gilbert, Aaron Smitz, Phproberto, Radek-Suski, Beat, Philip Locke, Tito Álvarez, Anderson Grüdtner, Anthony Oslen, Bui Huy Thang, Txad Windnagle, Dainel Dimitrov, Joseph LeBlanc, Jeremy Wilken, Nguyen Huu Hien, Paulo Griiettner, Robert Deutz, Andrew Eddie, Louis Landry, Jacques Rentzke, Matt Thomas, Aaron Schmitz, Chris Davenport, Daniel Dimitrov, Diana Prajescu, Emerson Rocha Luiz, Florian Voutzinos, Herman Peeren, Jon Neubauer, Kavith Thiranga, Marius Van Rijnsoever, Ofer Cohen, Oleg Nésterov, Prasath Nadarajah, Stefan Neculai, Gabriele, Alikonweb, Sam Moffat, Jean-Claude Richard, Roland Dalmulder, Bill Richardson, Paulo, Strumjan, Brian Teeman, Paul Orwig, Lungkao, Mu'uz, Ole Ottosen, Jan Erik Zassenhaus, Biz Smith, Sander, Sándor Balikó, Mark Studer, Ricky Stanley, Jordi Sala, Fernando Galindo, Iván Ramos, Pablo Arias , and Miquel Reus Capó.

Joomla! és molt més que un Sistema Gestor de Contingut de codi obert i un Framework d'aplicació que impulsa el 3% dels llocs web del món. Joomla! és una comunitat i una cultura pròpia. Joomla! És una forma de vida per a molta gent. Proporciona ocupació a persones normals, i, sí, manté a persones com Kyle Ledbetter despert a totes hores de la nit. Wikipedia ens diu que aproximadament 60 milions de persones parlen l'idioma swahili. Què irònic és que el nombre d'usuaris de Joomla! fa molt temps que va eclipsar el nombre de persones que parlen la llengua que ens va donar el nostre nom col·lectiu? I irònic és que Joomla! està arribant a usuaris amb diferents idiomes a tot el món?

Sens dubte, amb el temps, hi haurà més milions d'usuaris de Joomla!. La comunitat serà fantàstica, noves infografies amb números que seguiran pujant fins a arribar proporcions infinites. Entre aquest moment i ara, preneu-vos un minut per respectar i lloar a aquells que estan contribuint en aquests moments.

Vegi l'article original: All Together Now: The Process and... per Bernie Bernstein
Traduït per: Manuel Rubio.
Membre de l'equip de Marketing y Difusión de Joomla! en español

Read 10317 times Tagged under Catalan
Manuel Rubio

Manuel Rubio

Emprendedor, autodidacta, diseñador, artesano... Encontré el CMS de Joomla buscando soluciones que facilitaran la creación de sitios web allá por el 2008, y desde ese día lo he venido utilizando para realizar proyectos. Cuando descubrí que detrás del proyecto existía una comunidad, me uní a ella para ayudar en lo que pudiera... y en eso estoy :-)