Notes sobre Joomla 3, Alfa 2

Written by | 01 October 2012 | Published in 2012 October
Joomla 3.0 Alpha 2 acaba de sortir, comentare'm en aquest article el que creiem que és més important de la nova versió i el que cal saber per poder-li treure un millor profit.

No fer servir en producció

Sé que això s'ha dit una i altra vegada, però si us plau no utilitzeu una versió alfa en un lloc de producció. Aquesta versió té dos propòsits principals:

  1. Avanç perquè els desenvolupadors puguin posar les seves extensions al dia per utilitzar-les amb Joomla 3.
  2. Com un llançament per realitzar el màrqueting promocional i que els usuaris puguin conèixer les característiques de la nova versió de Joomla 3.

 

Gracies a l'equip de JUX

 

JUX va ser aprovat oficialment al JoomlaDay de Chicago el 2011, però només van començar a treballar junts en la JandBeyond del 2012. Ens sentim molt honrats pel talent i la dedicació d'aquest equip que ha treballat dia i nit durant mesos i revisat gairebé cada arxiu a Joomla. Un agraïment especial a Weßling Rouven que ha estat el nostre punt d'unió al nucli de Joomla i que ha anat més enllà en les seves forces. Encara no comencin a celebrar, dons tenim un munt de feina a fer abans. ;)


Noves funcions

Algunes de les noves característiques de 3.0 no se les poden perdre, com el nou procés d'instal · lació i la plantilla d'administració. Altres joies magnífiques poden estar més amagades, però sens dubte són dignes de destacar.


Consolidació de la instal·lació

Pantalla d'instalació

El procés d'instal·lació ha estat completament revisat per poder tenir una experiència d'usuari optimitzada. Tot el procés es fa ara en només 3 passos. Si ho desitja, pot enviar el fitxer de configuració per al seu posterior ajust, així com, opcionalment, enviar per correu electrònic la contrasenya (desactivat per defecte per raons de seguretat). Val la pena assenyalar que s'han de complir amb els requisits que sempre s'han necessitat per iniciar el procés d'instal·lació.


Isis la nova plantilla per a l'administració

La nova plantilla per a l'administració

Isis és el nom de la nova plantilla per a l'administració, seguint la tònica de posar noms a les plantilles de noms de divinitats egípcies: Hathor i Khepri. Construït sobre una rutina de càrrega, Isis aprofita al màxim el marge de benefici de la rutina de càrrega del nucli nou i, per descomptat, completament adaptativa. Isis també utilitza jQuery UI per arrossegar i deixar anar, la font d'icones Icomoon per tots els seus icones i quadres de selecció així com per a totes les entrades de selecció. Tot això està disponible per als desenvolupadors, posteriorment ampliarem la informació sobre aquests punts.


Protostar la nova plantilla per als llocs web

La nova plantilla per al web

La versió Alfa-2 ve amb una versió actualitzada de la plantilla Beez, però es pot obtenir una vista prèvia de la plantilla nova Protostar habilitant al gestor de plantilles. Protostar segueix el sistema de "espai" dels temes Solarflare i Milkyway. Igual que Isis, Protostar està completament construït per suportar rutina de càrrega i també és adaptativa (un proto-star és una estrella que està en un constant estat de canvi del flux i de mida). Si és desenvolupador i vol provar l'extensió de rutina de càrrega amb els seus estils complets, pot provar amb Protostar.


JUI - Biblioteca de la interfície d'usuari de Joomla

JUI

Els nous arxius JUI utilitzats per a totes les noves característiques es poden trobar a /media/judici. Penseu en el JUI com la seva Joomla SDK. Totes les eines que necessita estan ara en el nucli i s'actualitzarà contínuament.

JUI inclou:

  • Bootstrap
  • Bootstrap estès per Joomla
  • jQuery
  • jQuery UI
  • Icomoon icones de font
  • Chosen js seleccionador de caixes.

Migració a jQuery

Joomla 3.0 Alpha 2 sistemes de navegació, jQuery (en mode no conflictiu) i Mootools habilitat. jQuery és la biblioteca de javascript que s'ha triat per al JUI, com és natural, ja que està dissenyat per Bootstrap jQuery i estem usant jQuery UI per arrossegar i deixar anar (i altres coses). L'objectiu és lliurar Joomla 3.0 estable amb jQuery no només requerit i habilitat per al nucli, sinó per mantenir el suport a Mootools per als desenvolupadors d'extensions i la compatibilitat cap enrere.


Reordenament per arrossegar i deixar anar, seleccionar ordenar

L'administració del gestor de continguts utilitzen ara jQuery UI per al reordenament arrossegant i deixant anar. Per previsualitzar, assegureu-vos de canviar l'ordre de cerca seleccionant "Ordenar". Si és desenvolupador i vol començar a afegir la nova característica arrossegar i deixar anar, la classificació, i altres característiques al seu component hauria de revisarrevisar aquests documents. L'equip JoomlaShine ha aportat el arrossegar i deixar anar i Michael Babker les caixes de classificació/selecció d'ordre.


Comportaments del Bootstrap amb JHtml al nucli

Joomla 3.0 Alpha-2 ve amb noves eines al Bootstrap, pestanyes i acordions plegables. Els desenvolupadors poden utilitzar opcionalment el format natiu del Bootstrap o poden aprofitar-se dels comportaments de JHtml. Si han utilitzat JPane en el passat, haurien sentir molt familiar. La documentació detallada i el desenvolupament ha estat proporcionat per Dave Horsfall de HWD. S'esperen més comportaments del Bootstrap en la rutina de càrrega en les pròximes versions. Font d'icones obtinguda de Icomoon


Font d'Icones obtinguda de Icoonmon

Font d'Icones Icoonmon

S'inclouen 145 fonts d'icones vectorials al JUI per les icones estàndard, compatibles en la interfície d'usuari i en el de l'administració del lloc. El magnífic d'utilitzar una font d'icona és que és infinitament escalable (només canvia la mida de la font), agradable per a la vista, nítida, requereix una sola petició de http ... i és totalment accessible. La claredat visual és important per als nous Macs, iPhones, iPads ... i qualsevol dispositiu de menys de 72 dpi en què apareixen les icones de la imatge pixelats. Hem implementat les icones Icomoon exactament com icones d'arrencada, el que significa que es pot utilitzar el marcat tal com ho faria en el Bootstrap. Fins i tot millor, no haureu de seguir el Bootstrap "icona en blanc" de classe, ja que aquestes icones assumeixen automàticament el color de la font! Podeu trobar els 145 icones suportats actualment en Joomla 3,0 aquí.


Noves opcions avançades de mòdul per crhome

Al tag d'Opcions avançades dels mòduls trobarà ara les opcions per canviar l'etiqueta del mòdul d'un contenidor div o per HTML5, Mida, Bootstrap per canviar l'interval de classe, Header Tag per accedir al capçalera h3 h1, h2, etc. per a fins de SEO, Header Class per afegir una classe com el Bootstrap "page-header" de classe i Estil del Mòdul per canviar el mòdul de chrome per Joomla a qualsevol chrome de qualsevol plantilla instal·lada. Gràcies a Paulo Griiettner i Anderson Grudtner Martins.


Bootstrap per dissenys de reixeta (adaptatius)

Una de les principals avantatges de passar-se al Bootstrap, és el suport de disseny web adaptatiu per a tots els amples de navegador. És molt recomanable perquè puguin millorar els seus dissenys de components dels desenvolupadors d'extensions, que utilitzin els estils automatics del disseny adaptable. Si bé el disseny de la interfície tindrà més variació, els dissenys de l'administració estan recomanats per establir-se en dissenys estàndard com ara: span2/span6/span4 per panells de control amb barres laterals esquerre i dret span2/span10 per a vistes de llista / taula amb la barra lateral esquerra i el submenú per més informació aquí)

  • span10/span2 per editar vistes amb la barra lateral dreta
  • span12 per tot l'ample

Nou selector de posició de mòdul

Nuevo selector de posiciónAnderson Grudtner Martins ha desenvolupat un senzill quadre de selecció per triar la posició del mòdul en lloc de la finestra modal. El quadre de selecció utilitza js per a la recerca en temps real, i Anderson l'ha modificat per permetre una posició en el mòdul nou/personalitzat si la recerca no retorna resultats.


LEES CSS per a plantilles 3.0

Un dels canvis més importants en el desenvolupament de les plantilles per Joomla 3.0 serà aprofitar el poder de LESS. Les plantilles del lloc web i l'administrador tindran ara un directori / less i un arxiu template.less, que importarà tots els arxius del Bootstrap i JUI less a partir de /media/judici/less. Els desenvolupadors de plantilles ja poden triar amb LESS arxius a importar des del JUI i quins els agradaria incloure en la seva plantilla. Per exemple, per canviar fàcilment tots els colors del tema, utilitzi el seu propi variables.less en lloc del predeterminat pel Bootstrap. Igualment, pot canviar les icones en icomoon.less. En un cop d'ull a /templates/protoestrella/less i /administrator/templates/isis/less 3.0 Alpha 2 es poden veure alguns exemples. La meravella d'aquest enfocament és que tindrà tot el CSS per al lloc web sencer i tots els components just en un arxiu compilat template.css! ">Tot això sense reemplaçar o duplicant el CSS com els "vells" dies de Joomla :)

Per descomptat, si sent nostàlgia, sempre es pot fer servir CSS en la plantilla i importar el CSS JUI / Bootstrap des / media / judici / css, però això no és divertit.


Grups de botons radials per camps

Grups de butons radials

Aviat s'adonarà com s'alternen els botons radials agrupats en 3.0 Alpha 2. Els desenvolupadors d'extensions poden afegir simplement una class = "btn-group" als seus paràmetres de camp al formulari .xml per el seu component, i els radis per art de màgia es transformen en grups de botons en la part administrativa.


Les noves característiques de desenvolupament

Continuarem afegint i actualitzant característiques de Joomla 3.0 fins a la versió Beta, que és quan aquestes característiques es congelen (s'aturen). Heus aquí algunes de les coses en què s'està treballant:


Nou mòdul d'assignació de menú

Nou menú de asignació

Pedro Gonçalves (iMaQma) han estat col · laborant en una interfície d'usuari totalment nova per als mòduls d'assignació als elements del menú. Aquesta és una de les interfícies més complexes en l'administració de Joomla pel que hem tingut molts cicles d'actualitzacions per gestionar tots els menús imbricats, elements de menú i el nombre potencial de les opcions del menú. La nova interfície d'usuari de Bootstrap i per descomptat l'ús de jQuery, aquí veuràn una vista previa.


Gestor del menú d'administració

Jeremy Wilken (gnomeontherun) i Daniel Dimitrov (compojoom) estan adaptant el gestor del menú d'administració complet de SquareOne a Joomla 3.0 per proporcionar un control total sobre el menú d'administració.


Bootstrap per millores del mòdul de menú

Philip Locke i Kreijveld René han donat gentilment algunes de les característiques del seu mòdul de menú Joostrap de manera que el mod_menu per defecte de Joomla pot realitzar millor tots els menús de rutina característiques de càrrega / nav.


Bootstrap 2.1 i jQuery 1.8

Al JUI es millorarà contínuament així com s'anirà actualitzant segons el previst, per oferir-i millor per als desenvolupadors d'extensions. jQuery 08/01 va ser llançat recentment i el Bootstrap 2,1 surt el dilluns 20 d'agost (ja està accessible), de manera que ja estem treballant en l'actualització de la propera versió.


Més característiques de JQuery

Seguirem aportant més característiques a Mootools i jQuery per les dues biblioteques. Coses com el selector de color i el selector de dades probablement es mouran a jQuery UI en la propera versió.


Més suport RTL

Chalak Kareem ha estat de gran ajuda amb el suport a RTL per Bootstrap i JUI. Seguirà millorant RTL per Joomla 3,0 i aportant ajuda i suport de RTL per Chosen js.


Una major accessibilitat

Andrea Tarr va assistir recentment a una reunió sobre accessibilitat a Bootstrap i seguirà proporcionant millores d'accessibilitat a 3,0.


Són benvinguts els comentaris i suggeriments

Com sempre, estem oberts a la seva participació, aportin els seus suggeriments i comentaris al Fòrum JUX o faci ping a mi twitter personal. També pot utilitzar aquests mateixos punts de contacte si està interessat a contribuir amb codi a Joomla 3,0. Aviat anem a aportar documentació més detallada. ¡Aportar retroalimentació per part dels desenvolupadors pot canviar el curs de Joomla 3.0!


Per veure el document original Visiteu aquí

Read 9721 times Tagged under Catalan
Manuel Rubio

Manuel Rubio

Emprendedor, autodidacta, diseñador, artesano... Encontré el CMS de Joomla buscando soluciones que facilitaran la creación de sitios web allá por el 2008, y desde ese día lo he venido utilizando para realizar proyectos. Cuando descubrí que detrás del proyecto existía una comunidad, me uní a ella para ayudar en lo que pudiera... y en eso estoy :-)